Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

7η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


 Το Παράρτημα Έβρου (ΕΜΕ Έβρου) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε την 7η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024, με θέμα:

«Κατασκευή και Επίλυση θεμάτων στα οποία ζητείται η εύρεση ή απόδειξη της ύπαρξης των ριζών μιας εξίσωσης»

 

και εισηγητές τους

Γιάννη Θωμαΐδη,  Δρ. Μαθηματικών,  τ. Σχολικός Σύμβουλος &

Δημήτρη Μπαρούτη,  Καθηγητή Μαθηματικών στο  3ο ΓΕ.Λ. Σταυρούπολης

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ την έναρξη κήρυξε με έναν σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΕΜΕ Έβρου, Δούδης Δημήτρης.


Η ημερίδα απευθύνονταν τόσο σε συναδέλφους μαθηματικούς όσο και σε μαθητές της Γ Λυκείου που σε λίγο καιρό θα μπουν στη μάχη των Πανελλαδικών διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Στόχο είχε να τονιστούν σημεία στα θέματα των εξετάσεων που προκαλούν σύγχυση ή παραπλανούν τους υποψήφιους, με εξειδίκευση φέτος στην εύρεση ριζών ή την απόδειξη ύπαρξής τους.


Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, ενώ σε πολλά σημεία οι ομιλητές αλληλεπίδρασαν με το κοινό δεχόμενοι ερωτήσεις και απαντώντας κατάλληλα.  Η μεγάλη και πολυετής εμπειρία τους σε διάφορα πόστα των βαθμολογικών κέντρων της δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν κομβικής σημασίας ώστε να διασαφηνιστούν κρίσιμα σημεία ιδιαίτερα στον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.  Πιστεύουμε ότι όλοι μας φύγαμε ιδιαίτερα ωφελημένοι.  Στο τέλος οι καλεσμένοι μας μοιράστηκαν με τους μαθητές χρήσιμες συμβουλές για το τελευταίο διάστημα προετοιμασίας προς τις εξετάσεις.


Πριν την έναρξη της ημερίδας, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να κεραστούν από έναν όμορφο μπουφέ, ενώ σε όλους δόθηκε φάκελος με έντυπο υλικό της εκδήλωσης καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.  Ο σύνδεσμος για την εργασία του κυρίου Θωμαΐδη βρίσκεται εδώ.



Την ημερίδα σύντομα θα μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς στο κανάλι της ΕΜΕ Έβρου στο YouTube (https://tinyurl.com/yunnsz73).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο δήμο Αλεξανδρούπολης με τον οποίο συνδιοργανώσαμε την παραπάνω ημερίδα, καθώς και στους χορηγούς μας.

Με τιμή    

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας                             

Δημήτριος Δούδης                                      Μενεξιά Μόκαλη 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια που δεν συνάδουν με το πνεύμα του ιστολογίου ή είναι υβριστικά προς οποιονδήποτε, θα διαγράφονται.

7η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

  Το Παράρτημα Έβρου ( ΕΜΕ Έβρου ) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε την 7 η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετ...

Popular Posts