Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη "Εικασία 3ν +1" (3.12.22)

 

Παράρτημα Έβρου

Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

e-mail: mathsevrou@gmail.com

                                                                                     Αλεξανδρούπολη, 12.12.2022

 

Δελτίο Τύπου

Θέμα:    Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη "Εικασία 3ν +1"



Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (Παράρτημα Ν. Έβρου), το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη-vbooks και οι εκδόσεις Ψυχογιός είχαν την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη "Εικασία 3ν +1", το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο).



Για το βιβλίο μίλησε ο Δημήτρης Δούδης (Μαθηματικός - Πρόεδρος του παραρτήματος Ν. Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ενώ ακολούθησε ο συγγραφέας του βιβλίου.



O ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ είναι Κύπριος μαθηματικός και συγγραφέας που δραστηριοποιείται στον χώρο της «μαθηματικής μυθοπλασίας». Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα, μία συλλογή αστυνομικών διηγημάτων, τρία βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης και δέκα διδακτικά βιβλία μαθηματικών. Επίσης, έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε πολλούς συλλογικούς τόμους. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με πολλές ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύοντας άρθρα και διηγήματα. 

 

Υπήρξε τακτικός συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού Χάρτης και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Πολάρ. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε οκτώ ξένες γλώσσες. Το μυθιστόρημά του Αχμές, ο γιος του φεγγαριού έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κινηματογραφική ταινία Έτερος εγώ είναι βασισμένη στο διήγημά του «Περίπτωσις αυτοδικίας» και στηρίζεται στις ιδιότητες των φίλιων αριθμών. 

Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά 48 βιβλία σχετικά με τα μαθηματικά και την ιστορία των επιστημών. 

 

Το 2012 παρουσίασε στην ΕΡΤ την εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία» (26 επεισόδια) με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και εφήβους. Το 2006 η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής + Φίλοι και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας

 


Μετά την παρουσίαση, ο κύριος Μιχαηλίδης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και συνομίλησε με τον κόσμο.





Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γενική Γραμματέας

 Δημήτριος Δούδης                                                        Μενεξιά Μόκαλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια που δεν συνάδουν με το πνεύμα του ιστολογίου ή είναι υβριστικά προς οποιονδήποτε, θα διαγράφονται.

7η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

  Το Παράρτημα Έβρου ( ΕΜΕ Έβρου ) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε την 7 η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετ...

Popular Posts