Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ενδιαφέρουσα Ομιλία του καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη (ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)

Ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια βιομηχανική μέθοδος επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων σήμερα χρησιμοποιούμενη από εταιρείες όπως Intel, Microsoft και Google.

Για την συμβολή του στην θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, του απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007 (http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_Award), το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής ασφάλειας και πιστότητας, ιδιαίτερα αυτονόμων συστημάτων.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης διετέλεσε καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL). Είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble. Το Verimag είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων. Αρχές των ετών 90 ανέπτυξε σε συνεργασία με την βιομηχανία και ιδιαίτερα την Airbus, την τεχνολογία προγραμματισμού συστημάτων fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστήμων, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, της American Academy of Arts and Sciences, της National Academy of Engineering των ΗΠΑ και της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l’Ordre du Mérite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d’Honneur) το 2011. To 2009, του απενεμήθη το Βραβείο του Ίδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. To 2013 του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal https://www.sefi.be/activities/recognitions/... ). Ο Ιωσήφ Σηφάκης διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας κατά την περίοδο Φεβρουάριος 2014-Απρίλιος 2016. Ο Ιωσήφ Σηφάκης έχει συγγράψει δύο συλλογές κειμένων και ένα δοκίμιο με τον τίτλο «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» (εκδόσεις Αρμός).


Την Εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής κύριος Αριστείδης Κοντογεώργης, Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ.

Στόχος του προγράμματος ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, είναι να ακουστούν άνθρωποι με διακριτή και αναγνωρισμένη διαδρομή στα Μαθηματικά και τις άλλες Επιστήμες, εντός και εκτός συνόρων. Άνθρωποι που έχουν διανύσει ολόκληρη τη διαδρομή από τα Στοιχειώδη Σχολικά Μαθηματικά έως την ερευνητική αιχμή (κάποιου τομέα) των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών, πιστεύοντας πως η κατάθεση των απόψεών τους θα συμβάλλει στην ανάδειξη αυτού που είναι σημαντικό και αναγκαίο για να διδαχθεί και να εστιάσει η Μαθηματική Εκπαίδευση.
Θα είναι τιμή και χαρά μας η διαδικτυακή παρουσία σας.


Για τη συμμετοχή σας, με σειρά προτεραιότητας, επιλέξτε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους.
https://zoom.us/webinar/register/WN_gbgPeTqJQZOYDABdVaVkYQ
https://youtu.be/wjmh2WYEjN4

https://diavlos.grnet.gr/event/e1959

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/482791152976762/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A314245653432277%7D%7D]%22%7D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια που δεν συνάδουν με το πνεύμα του ιστολογίου ή είναι υβριστικά προς οποιονδήποτε, θα διαγράφονται.

Ύλη και οδηγίες διδασκαλίας για τα Μαθηματικά ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Καλή σχολική χρονιά από την Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας! Να είναι γεμάτη υγεία, δύναμη και...

Popular Posts